Aantal:  
Jacobus Toet Truffel Selection
€ 49,95

Jacobus Toet Truffel Selection

Jacobus Toet Truffel Selection

80 gram Panastoe Zwarte Truffelpanade, 80 gram Zwarte Truffel Tomaten Crème en 100 ml Zwarte Truffelolie in luxe geschenkdoos.

Truffel is een knolvormig groeiende paddenstoel, die onder de grond groeit, tussen de wortels van bomen. Een paddenstoel vormt geen chlorofyl en is dan ook aangewezen op andere planten of bomen. Truffel hindert zijn gastheer niet, maar gaat een ‘huwelijk’ met hem aan. Er zijn meer dan 200 soorten truffel, waarvan ongeveer 55 soorten zich in Italië bevinden.

Zwarte Truffel

Van mei tot oktober wordt de zogenoemde ‘zomertruffel’ gevonden. De zomertruffel is niet zo kieskeurig in het kiezen van haar gastheer, zowel qua terreinsoort als gastheerbomen. Behalve in grote delen van Italië en Frankrijk komt deze variant ook wel voor in Spanje, Turkije, Albanië en Hongarije. Als zij goed rijp is dan heeft zij een zeer aangename geur van aardse paddenstoelen. De kleur van het vruchtvlees varieert van geelbruin tot diepbruin, de huid heeft een donkerbruine tot zwarte kleur.

Witte Truffel

Alhoewel de witte truffel nauw verwant is aan de zwarte, ziet ze er heel anders uit. Ze heeft de kleur en de vorm van een knobbelig aardappeltje; een witte, gladde, maar onregelmatige huid en wit, violetkleurig vruchtvlees. De grootte varieert tussen bessen en kippeneieren. De witte truffel leeft in symbiose met beuken, pijnbomen, lariksen en eiken, maar ook wel met bermstruiken. Zij rijpt in de winter op hoogten tot 1600 meter. Truffel heeft een sterke, prachtige geur en is zeer subtiel van smaak. Dit is dan ook de reden waarom zij voornamelijk als smaakmaker worden gebruikt om andere ingrediënten beter tot hun recht te laten komen. Met de truffelproducten van Jacobus Toet kunt u eindeloos combineren. De producten kunt u bijvoorbeeld verwerken in sauzen, gebruiken als smaakmaker tijdens de bereiding van uw gerechten of serveren als panade bij de borrel.

(Prijs inclusief btw, prijs exclusief btw op aanvraag)

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot